Livstecken

Tänker hela tiden att jag ska bli bättre på att uppdatera bloggen. Med start v4 ska jag skriva om något gott varje vecka. Ni kanske får påminna mig om det blir låånga veckor.

Nu har jag vilat mig i form ett tag. Det blir så mycket med bageriet från sommarsäsongen som går över i Bondens marknad. Några intensiva veckor då jag redan har haft högsäsong och sedan rullar det bara på. Till Bondens marknad kan vi baka mycket och för att hinna går jag upp före 3 på morgonen på lördagar. Som en riktig bagare kanske ni tänker men eftersom jag jobbar med surdeg och kalljäsning och inte har några morgonleveranser så är det inte normalläge för mig. Det innebär att jag måste krypa i säng tidigt på fredagarna och jag är ju inte så social på lördagskvällarna heller den här tiden. Därefter har vi snart julmarknader så sommar och höst är min intensiva period. Det är ju fantastiskt kul när det är full fart men det tar ut sin rätt.

Så nu är den tid på året när det är litet lugnare och jag passar på att slappa, läsa böcker, träna, städa i bageriet och planera middagarna i flera dagar i rad.

Jag funderar också mycket på hur bageriet och caféet ska formas i år för att alla kunder ska trivas så bra som möjligt. På måndag och tisdag ska jag åka på studieresa. Förra året var jag ett par dagar på Järna bageri hos Tina och Marqus. Det är så kul att se hu jobbar, få nya uppslag och prata företag och deg men eldsjälar. I år far jag söder över mer om det nästa vecka.

 

161206bageri 147 161206bageri 180

170306 050 170130b 130 170130b 150 170130b 149

FullSizeRender IMG_5749

171029 010

170411 083

171023 722

DSC_4870

Leave a Reply