På vift

De senaste veckorna har jag gjort litet utflykter. Bageriet kan ju rulla på ändå tack vara Anna, Fanny och några till! Förra veckan var jag på Eldrimners konferens om mathantverk med tema råvaror och lyssnade på många bra och inspirerande föredrag. Jag träffade kollegor från hela Sverige och särskilt roligt var det att träffa Anna och Dessirée som jag gick Eldrimners nystartutbildning med för 7 år sedan. De driver vedugnsbagerier i Järvsö respektive Borås och vi fick var sin medalj i kategorin Surdegsbröd med kulturspannmål/lantsort! ”Boställets spelt” vann silvermedalj. Jag kan leva på detta ett tag till!

 

171029 010 171029 005

171029 151

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag kom hem till en intensiv arbetsdag som avslutades med med pizzafredag. Det kom riktigt många till vår pizzakväll och det var verkligen kul att se!

pizza

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det har ju varit höstlov i veckan och det blev några dagar med familjen i Paris. Vi har gått och gått så där som vi i alla fall alltid gör i en ny stad. Vi har sett några av landmärkena som man vill se när man besöker Paris. Våra ungdomar har inte varit där förut. Vi har fascinerats över att det är timslånga köer till allting och av japaner som fotar allt hela tiden. Vi stod inte i kö till Louvren, Eiffeltornet eller HM:s Erdem släpp. Däremot köade jag och döttrarna 2,5 timmar (!)till utställningen om Christian Dior, Couturier de rêve. Utställningen var alldeles makalös, vilka skapelser, vackra, underbara och galna. Större delen av dagen gick åt till denna begivenhet.

 

171104 085

171104 090

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi gick kilometervis för att besöka bagerier som jag hade läst hade hantverksmässigt och förstklassigt utbud men som tyvärr inte hade några caféer! Vi var även inne på Laudurée och kollade och vi köpte oss en éclair på Eclair de Génie. Vi fönstershoppade på Champs Élysées. Jag fick prata franska vilket jag tycker är så härligt och vi konstaterade att på en mindre fransk kvarterskrog underlättar det för personalen att familjen har  med en tolk.

 

 

171104 031 171104 047

171104 107

171104 030

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu framöver har vi öppet torsdag och fredag 10-17, lördag 10-16 och söndag 11-16. På onsdagarna i november har vi onsdagspizza och enbart öppet för lunchpizza kl 11-13.30.

Välkomna!

Skriv ett svar