Strålande början på september

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så har vi klarat av ÖstgötaDagarna 2013 och det i strålande sommarväder. Helt fantastiskt! Tack till alla som kom och besökte oss! Tack alla medhjälpare utan er hade vi inte klarat oss! Vi brukar ha betydligt bättre sortiment vanliga lördagar kanske ni vill veta som inte har varit här tidigare. Jag kommer att baka hallonmuffins med vit choklad även denna vecka så kanske några fler har möjlighet att smaka.

 

 

 

 

 

 

 

Jag kunde inte vara i Kolmården för att ta emot diplom för Östgötabakverk på lördagen så jag fick diplomet levererat hit på söndagen.

Här är vinnarreceptet för dig som vill baka goda muffins.

Hallonmuffins med vit choklad
(20 mindre eller 15 stora muffins)

150 gram smör (rumsvarmt)
2 1/4 dl strösocker
3 ägg
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 1/4 dl mjölk
100 gram hackad vit choklad
1,5 – 2 dl frusna eller färska hallon

Rör smör och socker, tillsätt äggen, ett i taget.
Blanda i de torra ingredienserna, varva med mjölken.
Vänd ned chokladen och sist bären.
Baka 15-20 minuter på 200 grader.
Låt kallna och pudra över florsocker innan servering.

I veckan har vi öppet torsdag till lördag. På torsdag eftermiddag finns vi även på Bondens marknad i Norrköping och på lördag på Bondens i Linköping. Sopplunch blir det på lördag i form av svampsoppa.

Hjärtligt välkomna!

 

Leave a Reply