Vårt sortiment mm

170306 101

Måndag och jag är ledig. Jag börjar måndagarna med frukost och tidningen, i lugn och ro. Därefter ska hönsen ha mat och vatten och så får Vreta Kluster en måndagsleverans när jag passerar på väg till ett träningspass på Medley i Ljungsbro. Idag har jag sedan jag kom hem packat gullvivefröer som ska skickas till Pratensis. Ringt Affärskonsult, som hjälper mig med kassaregistret, för att få tag i en dagsrapport som inte kom ut som den skulle. Vår nya men begagnade kaffebryggare läcker,  så det blev till att jaga servicetekniker så att den ska brygga perfekt kaffe av det goda kaffet från Rosteriet i Vadstena som vi äntligen har börjat använda. Vi färskmaler kaffet och brygger kaffe som Mike har rostat, vilket är jättekul. Detta har varit något som vi har tänkt göra länge och som nu äntligen blivit gjort med stor hjälp från Mike!

Nu har jag fått i mig litet lunch och konstaterat att jag får städa hos hönsen en dag när de inte riskerar att blåsa bort när de måste vara utomhus. Hönor gillar verkligen inte blåst! Det gör inte jag heller, en bra dag att uppdatera bloggen!

170306 070
170306 100170306 050
161206bageri 029

Vad hittar du om du besöker Boställets vedugnsbageri? Här bakar vi allt på plats och från grunden. Det allra mesta bakas i vår vedugn. Vi fuskar med t.ex cheesecake som behöver gå på 100 grader under lång tid. Det funkar i vedugnen men det är sällan lägre temperatur än 180 grader. Då gräddas vissa grejer för snabbt. Det är svårt att torka skorpor till exempel, då får jag göra det en måndag när ugnen är oeldad och har svalnat litet.

Vi har surdegsbröd som bakas på mjöl från Orga kvarn. Vi går ifrån närproducerat när det gäller frön och nötter, för det är så gott så det vill vi inte avstå ifrån. Men brödet bakas för det mesta på enbart mjöl, vatten och salt. Vi bakar litet kondisbitar och ibland någon bakelse. I helgen som var hade vi wienerbröd. Vårt sortiment är inte så stort men vi kokar vaniljkräm mm. från grunden och försöker jobba utan onödiga tillsatser. Våra bullar gör vi med en fördeg med litet jäst och de brukar höra till mångas favoriter i vårt sortiment.

170130b 150141021 212 141021 146 141021 112
120401 008

Vi serverar lättare lunch och du kan äta sopplunch hos oss de dagar vi har öppet. Soppan är vegetarisk och lagas på plats av någon grönsak som är i säsong. Sommartid har vi även sallader men nu finns det så dåligt med östgötska råvaror så vi skippar salladerna. Jag sitter och funderar på om det inte blir rostad fänkålssoppa till helgen. Vi gör  matigare mackor också och nu har jag fått fatt i chèvre från Löts gårdsmejeri så nu kanske vi kan fixa en macka med rödbeta och getost. Kul att getostsäsongen kommer igång i väntan på tomater, gurka och sparris. Vi odlar lite grön sparris och den ser jag fram emot men den dröjer troligen till mitten på maj.

120531 005120311 036
170306 054

Välkomna hit! Vi har öppet torsdag till söndag så här års.

Leave a Reply